Рент-а-кар съвети

Съветите на iRent за вземане на автомобил по наем.


Избиране на автомобил под наем

След като изберете Място На Вземане, Дата и Час На Вземане, ще бъдете пренесени към нашата страница с резултати визуализираща всички свободни коли, които можете да наемете за желаният от Вас период. Помислете внимателно каква кола ще резервирате. Ако пътувате с деца или много багаж, най вероятно ще Ви трябва голям седан, миниван или джип под наем. От друга страна, ако търсите най-изгодната за Вас оферта, ще трябва да резервирате най-малкият клас автомобил или да прегледате последните намаления, които предлагаме в раздел промоции.
iRent предлага и много допълнителни екстри при наем на автомобил ,като багажник за ски, багажник за покрив, вериги за сняг, бебешки и детски седалки и GPS система.


Резервиране на автомобил под наем

предлага най-изгодите цени на местния пазар, особено за дългосрочни наеми. В крайната цена са включени: 24 часова пътна помощ на територията на България, неограничен пробег, застраховка „Гражданска отговорност”, винетна такса, CDW и TP.


Винаги четете Условията за Наемане на Автомобил

Четете внимателно условията за наемане на автомобили преди да потвърдите резервацията. Ако не сте напълно наясно с някои от условията, моля не се колебайте да се свържете с нас.

В крайната цена са включени:

√ Неограничен пробег
√ Застраховка „Гражданска отговорност” валидна за Европейския съюз
√ Пътна такса – винетка за територията на Република България
√ 24 часова пътна помощ за територията на Република България
√ CDW – ограничаване на отговорността при щета до размера на депозита. Важи при представянето на протокол от КАТ. Не важи при употреба на наркотици, алкохол или други упойващи средства, както и при неспазването на закона за движение по пътищата
√ TP – ограничаване на отговорността при кражба до размера на депозита. Важи само при представянето на протокол от КАТ и връщане на документите и ключовете на наетия автомобил


При вземане на наетият автомобил

При вземането на резервираната кола под наем, представител на  ще ви помогне да огледате колата за възможни драскотини или щети. Всички детайли се отбелязват в приемно-предавателния протокол. Проверете километража, както и дали всички светлини работят без проблем. Ако установите проблем, моля съобщете го на нашият представител.

Много важно е преди да напуснете паркинга, да се запознаете добре с наетата кола. Вижте, от коя страна на автомобила е резервоара, от къде се включват мигачите, чистачките и фаровете. Обърнете внимание и на елементарните на пръв поглед неща като цвета на колата, която сте наели,  регистрационният номер и модела – така няма да я изгубите първият път когато я паркирате на оживено място, малка уличка или голям паркинг. Разгледайте много внимателно картата. Нашият представител ще Ви даде карта, ако имате нужда от такава. Определете маршрута си преди да тръгнете.


Не забравяйте:

– Да настроите огледалата за задно виждане
- Да настроите радиото
- Да разберете как се регулират прозорците
- Да разберете от къде се включват мигачите
- Да разберете от къде се включват чистачките
- Да разберете от къде се включват светлините
- Да разберете от къде се включват дългите светлини
- Да разберете от къде се включват ръчната спирачка


При връщането на автомобила под наем

Винаги пълнете догоре резервоара преди да върнете автомобила, който сте наели. Преди да ни оставите автомобила, не забравяйте да го огледате за последно за ваши вещи, погледнете и в багажника. Ако все пак сте забравили нещо, не се притеснявайте, ние ще се свържем с Вас. Започнете вашето перфектно пътуване с услугите на iRent.


Съветите на iRent за шофиране в България

Шофирайте в дясното платно на пътя.
Минималната легална възраст за шофиране в България е 18.
За да шофирате Ви трябва валидна шофьорска книжка. Всички граждани на страните в ЕС и Швейцария могат да използват националната си шофьорска книжка тъй като България е член на ЕС. Ако сте от държава, която не е член на ЕС, може да използвате шофьорската си книжка за период от една година.
Задължително е използването на предпазни колани, включително и на задната седалка.
Забранено е да се возят деца под 12 годишна възраст на предната седалка.
Задължително е шофирането с включени светлини през деня от 01. Ноември  – 01. Март.
iRent съветва всички свои клиенти да шофират с пуснати светлини и през останалата част от годината. Забранено е използването на мобилен телефон при шофиране, освен ако не използвате хендсфри устройство.


Ограничения на скоростта:

Магистрала: 130 км/ч
Извън населени места: 90 км/ч
В населени места: 50 км/ч


Съветите на iRent за паркиране в България

Разрешено е паркирането само в обозначените за това места в градовете. В София има и зони за паркирани обозначени със Синьо или Зелено, където можете да паркирате след заплащане на съответната такса с SMS на тел: 1302 или на място на служителите на „Паркинги и гаражи”. Плаща се на час. След изпращането на SMS ще получите потвърждение, че заплащането е успешно. Ще бъдете уведомени преди да изтече предплатеният период. В по-големите градове има и много платени паркинги. Цената на час е около 2 лв. Ако Ви се налага да пътувате със самолет, може да се възползвате от услугата на iRent – Паркинг на летище. Това е удобен начин да си осигурите и гарантирате паркомясто на летището, от което ще пътувате.

При какъвто и да е спешен случай, обадете се на националният телефонен номер за  спешни случаи: 112

Коли под наем от iRent

 

1 Детайли 2 Избор 3 Наем
 

Възможно е да Ви бъде начислена допълнителна такса в офиса, тъй като за "Място на наемане" и "Място на връщане" сте избрали различни дестинации!

 
 


зареждане...